Mizzi Studio

Landing WITH NEWS


Latest News

 
Mizzi Studio designed beauty bar S&G Beautique opens at Westfield London
Mizzi Studio, S&G Beautique, Westfield London_photo Luke Hayes (3).jpg

Mizzi Studio has unveiled its second commission for a Westfield site – a new beauty bar for S&G Beautique at the entrance to Westfield London’s £600 million expansion.

We have created a sweeping, organic-inspired form in lustrous brass. A dramatic cocoon, with the natural contours of a shell articulated through gentle ripples, houses a treatment room, an area for eyebrow threading and eyelash extensions, and a nail bar.

“We wanted to create a jewel that would stand apart from every other kiosk and be an emblem of beauty for our client,” said Matthew Chilton, Associate at Mizzi Studio, “We chose to move away from the conventional, white, clinical look and instead embrace colour, warmth and drama.”

Mizzi Studio
Mizzi Studio unveils spectacular light installation – The Firekraken – at the 10th Restaurant & Bar Design Awards
MizziStudioTheFirekraken©MatthewAndrews2018.jpg

Mizzi Studio was honoured to be one of five previous award-winning designers who were invited by the Restaurant & Bar Design Awards organisers to create a huge three-dimensional tapestry on the theme of 'celebration’, to mark the 10th anniversary of the awards. Our design was theatrically revealed during the ceremony in Kings Cross, London in October 2018.

Playing on the idea of a fireworks display, we created five acrylic assemblages to capture explosive moments in time, each freezing a firework in its most beautiful state. Then, to bring the static sculptures to life, we looked to nature as the key inspiration behind our wider design approach. Thinking about how, just as fireworks light up the night sky, bioluminescent organisms glow and glitter in the ocean, we choreographed LED light strips to evoke sea-creatures dancing together in the deep.

Click here to watch a video.


Mizzi Studio
Planning permission granted for Mizzi Studio's undulating, brass Serpentine Cafe
The Serpentine Cafe

Mizzi Studio is honoured to announce that our latest project - The Serpentine Cafe - has been granted planning permission by Westminster Council. Commissioned by artisan coffee brand Colicci, the structure's fantastical sweeping brass canopy will sit proudly on its prestigious site in Hyde Park, minutes away from some of London's most remarkable architectural hot spots - The Serpentine Pavilion and Zaha Hadid's Serpentine Sackler gallery. We are proud to be amongst such influential company and we hope it will be a source of inspiration and joy for everyone who loves London's stunning Royal Parks.

Our design for the Serpentine Cafe took inspiration from the Serpentine lake itself – its name and meandering shape – and infused those influences with new levels of movement and textureWe created heightened drama by integrating the sweeping motion of a stingray’s flight into the canopy. The form of the roof was designed to reach its climactic point while hovering above the entrance – as though a zoomorphic cape had been pulled through the air over the entire cafe.” Jonathan Mizzi

Read more about the Serpentine Cafe project on Dezeen.


Mizzi Studio
HoliSaloni Launch – Mizzi Studio merges traditional Indian craft with contemporary forms
Basket Weave Hut_Internal.jpg

Mizzi Studio have designed a Secret Garden for fashion design label Saloni in India on the grounds of the Raas Devigarh Palace hotel, in celebration of the Holi Festival and the launch of fashion designer’s latest capsule collection. Using local materials the studio has married traditional Indian craft with their signature sculptural forms. 

Director Jonathan Mizzi was approached by London-based contemporary womenswear designer, Lodha Saloni, to create a unique space that would celebrate vernacular Indian design through a contemporary re-invention. Mizzi Studio’s response was a Secret Garden made up of a series of mud-huts, stalls, and platforms that joined together to form a experiential, undulating built terrain. The structures were constructed using different traditional techniques, built by local craftspeople working in tandem on site with Mizzi Studio’s remote team. The components of the Garden were crafted out of a weaved structure made from local plant stalks called aahkdo and khemp.

The majority of the structures were then plastered in mud and transformed into colourful masses adorned with painted artwork by local artisans. The site for the Garden is located on a descent from Rajasthan’s Devigargh Palace – voted one of the worlds best spas by Conde Nast Traveller. Mizzi Studio used the space to create a playful retreat where guests could partake in the traditional Holi Festival activities – a Hindu spring feast known as the “festival of colours” which marks the arrival of spring. 


Mizzi Studio